Current Server Time: 21:54 (Central Europe)

#apertus IRC Channel Logs

2018/10/18

Timezone: UTC


00:25
illwieckz_
changed nick to: illwieckz
01:49
BAndiT1983|away
changed nick to: BAndiT1983
03:00
BAndiT1983
changed nick to: BAndiT1983|away
03:00
BAndiT1983|away
changed nick to: BAndiT1983
04:41
RexOrCine
changed nick to: RexOrCine|away
04:56
BAndiT1983
changed nick to: BAndiT1983|away
05:52
LordVan
left the channel
06:34
niteesh
joined the channel
06:41
niteesh
left the channel
06:57
se6astian|away
changed nick to: se6astian
07:28
sebix
joined the channel
07:28
sebix
left the channel
07:28
sebix
joined the channel
07:47
niteesh
joined the channel
08:34
tbehaghel
joined the channel
08:34
kelly
joined the channel
08:38
se6astian
08:38
se6astian
08:39
se6astian
08:39
se6astian
08:39
se6astian
08:39
se6astian
08:39
se6astian
hi tbehaghel!
08:39
tbehaghel
hi sebastian
08:39
tbehaghel
hope you re fine
08:39
se6astian
I have to leave soon but Bertl_oO might be available
08:39
se6astian
I am good thanks
08:39
tbehaghel
excellent
08:39
tbehaghel
thks
08:39
se6astian
08:40
tbehaghel
thks, as you saw, kelly is my colleague, she ll be working together with me
08:40
kelly
Hi there
08:45
se6astian
great, hi kelly
08:48
kelly
Hi !
08:52
se6astian
changed nick to: se6astian|away
08:55
Bertl_oO
hey folks!
08:59
Bertl_oO
tbehaghel, kelly: when you ran the extest, there was no sensor present, yes?
08:59
kelly
exactly, no sensor presents
08:59
futarisIRCcloud
left the channel
09:05
Bertl_oO
okay, let's do the following then:
09:05
Bertl_oO
./prep_icsp.sh
09:05
Bertl_oO
./rf_sel.py B
09:06
Bertl_oO
./pic_jtag_dump.py >/tmp/RFE.dump
09:06
Bertl_oO
then please upload the RFE.dump to pastebin or some file sharing service
09:25
Bertl_oO
okay, off for now ... just paste the URL here, will check when I get back ...
09:28
kelly
Ok thanks
09:29
kelly
will you be there in the evening ?
09:34
tbehaghel
left the channel
10:19
illwieckz_
joined the channel
10:23
illwieckz
left the channel
10:53
niteesh
left the channel
11:04
BAndiT1983|away
changed nick to: BAndiT1983
11:59
futarisIRCcloud
joined the channel
12:59
illwieckz_
left the channel
12:59
illwieckz
joined the channel
13:04
kelly
Sorry I had some troubles with the new IP adress... Here is the RFE.dump file : https://pastebin.com/YbRijm3k
13:07
illwieckz
left the channel
13:10
illwieckz
joined the channel
13:11
mauz555
joined the channel
13:36
danieel
left the channel
13:36
danieel
joined the channel
13:40
niteesh
joined the channel
13:52
Fares
joined the channel
13:55
illwieckz
left the channel
13:56
illwieckz
joined the channel
14:08
mauz555
left the channel
14:09
futarisIRCcloud
left the channel
14:09
mauz555
joined the channel
14:13
mauz555
left the channel
14:28
mauz555_
joined the channel
14:29
Fares
left the channel
14:50
BAndiT1983
left the channel
14:52
Bertl_oO
kelly: tx, can you upload the output of the following commands as well please?
14:52
Bertl_oO
./prep_icsp.sh
14:53
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
14:53
Bertl_oO
./zynq_info.sh
14:53
Bertl_oO
and yes, I'll be around in the 'evening' (might actually be night)
14:56
kelly
Ok, i'm on it
14:59
kelly
https://pastebin.com/iczZgVyp
14:59
Bertl_oO
tx
15:11
Bertl_oO
well, looks all good so far
15:11
Bertl_oO
the current stack ends at the interface board or at the sensor board?
15:12
Bertl_oO
i.e. did you remove just the sensor or the entire Sensor Frontend?
15:12
kelly
On the sensor board
15:12
kelly
(we remove the sensor only)
15:12
mauz555
joined the channel
15:13
mauz555_
left the channel
15:14
Bertl_oO
okay, good, please add then sensor now (don't forget to power down the Beta first)
15:15
kelly
ok
15:17
Bertl_oO
now lets do the following commands and upload the output:
15:17
Bertl_oO
./fclk_init.sh
15:17
Bertl_oO
./power_init.sh
15:17
Bertl_oO
./gpio.py init
15:18
Bertl_oO
./power_on.sh
15:18
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
15:18
kelly
ok
15:18
illwieckz
left the channel
15:20
kelly
https://pastebin.com/myUhWGX5
15:23
Bertl_oO
now do:
15:23
Bertl_oO
cat cmv_hdmi3.bit >/dev/xdevcfg
15:24
Bertl_oO
./cmv_init.sh
15:24
Bertl_oO
what's the output you get?
15:24
kelly
0x00000000
15:25
Bertl_oO
hmm, that's bad ... means that the sensor is still not responding to SPI
15:25
Bertl_oO
can you redo the ./pac1720_info.sh and pastebin please?
15:26
kelly
https://pastebin.com/NW7NbYwp
15:28
Bertl_oO
hmm, the N_VN voltage drops unexpectedly
15:28
Bertl_oO
it should stay above 1.8V at all times, but it seems to be fine without sensor
15:29
Bertl_oO
and it was fine on the initial test with ~562mA
15:29
kelly
yes indeed...
15:30
Bertl_oO
now we are at 777mA and it is already down to 1.68
15:30
Bertl_oO
I checked the reported voltages from last time, there it even went below 1.5V
15:30
Bertl_oO
what power supply do you use for the Beta?
15:31
kelly
the power supply that came with the package YU0506
15:31
illwieckz
joined the channel
15:31
Bertl_oO
okay, do you have another 5V 5A+ power supply at hand which you could connect to the barrel connector on the tiny power adapter board?
15:32
Bertl_oO
(just to rule out it's a power supply issue)
15:33
kelly
I'm gonna try to find that
15:34
Bertl_oO
if you are at it, it might be good to find a scope to explicitely test the SPI interface pins
15:39
kelly
we don't have this kind of power supply here
15:40
Bertl_oO
okay, no problem ...
15:40
Bertl_oO
let's do one more test regarding SPI then
15:40
Bertl_oO
unplug and replug the Beta, boot it and do the following sequence
15:40
kelly
ok
15:42
Bertl_oO
./fclk_init.sh
15:42
Bertl_oO
./power_init.sh
15:42
Bertl_oO
./gpio.py init
15:42
Bertl_oO
./power_on.sh
15:42
Bertl_oO
sleep 5
15:42
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
15:42
Bertl_oO
cat cmv_hdmi3.bit >/dev/xdevcfg
15:42
Bertl_oO
sleep 5
15:42
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
15:43
Bertl_oO
cmv_reg 90 0x5555
15:43
Bertl_oO
sleep 5
15:43
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
15:43
Bertl_oO
cmv_reg 91 0x5555
15:43
Bertl_oO
sleep 5
15:43
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
15:44
Bertl_oO
cmv_reg 92 0x5555
15:44
Bertl_oO
sleep 5
15:44
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
15:44
Bertl_oO
cmv_reg 93 0x5555
15:44
Bertl_oO
sleep 5
15:44
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
15:44
Bertl_oO
(and pastebin the output, tx)
15:44
sebix
left the channel
15:45
kelly
https://pastebin.com/F9jxdrHL
15:46
illwieckz
left the channel
15:47
Bertl_oO
so there is definitely a problem with the N_VN regulator, it keeps dipping down
15:47
Bertl_oO
but it seems SPI is working towards the sensor but not the reply path
15:48
Bertl_oO
let's check that once again with:
15:48
Bertl_oO
for a in {90..94}; do cmv_reg $a 0; done
15:48
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
15:49
Bertl_oO
the N_VN load should drop down below 100mA
15:49
Bertl_oO
(if the sensor SPI interface receives the commands, that is)
15:50
kelly
https://pastebin.com/NRWAQxx3
15:51
Bertl_oO
hmm, you didn't reset or reboot the Beta, yes
15:51
kelly
could it comes from a bad contact between the sensor and the board ?
15:52
kelly
we did
15:52
kelly
the reset
15:52
Bertl_oO
ah, okay, then let's try that one again:
15:52
Bertl_oO
./fclk_init.sh
15:52
Bertl_oO
./power_init.sh
15:52
Bertl_oO
./gpio.py init
15:52
Bertl_oO
./power_on.sh
15:52
Bertl_oO
sleep 5
15:52
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
15:53
Bertl_oO
cat cmv_hdmi3.bit >/dev/xdevcfg
15:53
Bertl_oO
sleep 5
15:53
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
15:53
Bertl_oO
for a in {90..94}; do cmv_reg $a 0; done
15:53
Bertl_oO
sleep 5
15:53
Bertl_oO
./pac1720_info.sh
15:53
Bertl_oO
(and pastebin)
15:54
Bertl_oO
and yes, the SPI issue can easily come from a bad contact anywhere in the stack
15:54
Bertl_oO
the power rail issue with N_VN worries me more though
15:55
kelly
https://pastebin.com/NkuAnuzP
15:55
Bertl_oO
okay, so no, the SPI is not working and the N_VN is now down to 1.2V
15:55
Bertl_oO
seems like a component there is dying
15:56
Bertl_oO
for the next few tests you need three things:
15:56
Bertl_oO
- a stable power supply (benchtop power supply) you can use to power the Beta
15:57
kelly
ok
15:57
Bertl_oO
- a reasonably good multimeter (5+ digits preferably)
15:57
kelly
ok
15:57
Bertl_oO
- a non conducting philips screwdriver (i.e. ceramic or plastic not metal)
15:58
Bertl_oO
the power supply needs to be attached to the Beta, either directly or via the power adapter board (barrel connector)
15:58
illwieckz
joined the channel
15:59
Bertl_oO
the multimeter needs to have 2.54mm header pins to plug into the power board (some adapter cable is perfectly fine)
16:00
Bertl_oO
the screw driver needs to fit the tiny trimmer on the power board (there are eight of them, four on each side)
16:00
Bertl_oO
you disassemble the stack down to the power board, i.e. all we need for this is the MicroZed and the Power Board
16:00
BAndiT1983
joined the channel
16:01
Bertl_oO
connected together, both powered from the Power Board connector (dual 5V 2.5A or single 5V 5A+)
16:01
Bertl_oO
I'll be back later ...
16:02
kelly
(Just before we step into the tests, we bought the sensor directly to CMOSIS (AMS) , just to check that there is no problem of compatibility, the reference is : 2E5C1PA)
16:02
Bertl_oO
that's fine
16:03
Bertl_oO
of course, the sensor might be defective, but I wouldn't jump to that conclusion yet
16:06
kelly
left the channel
16:11
mauz555
left the channel
16:16
se6astian|away
changed nick to: se6astian
16:19
illwieckz
left the channel
16:19
illwieckz
joined the channel
16:24
illwieckz
left the channel
16:55
illwieckz
joined the channel
17:08
illwieckz
left the channel
17:08
niteesh
left the channel
17:30
illwieckz
joined the channel
17:34
illwieckz
left the channel
17:49
illwieckz
joined the channel
19:24
BAndiT1983
changed nick to: BAndiT1983|away
19:24
BAndiT1983|away
changed nick to: BAndiT1983
19:25
BAndiT1983
changed nick to: BAndiT1983|away
21:04
se6astian
changed nick to: se6astian|away
22:15
illwieckz
left the channel
22:20
illwieckz
joined the channel
22:27
illwieckz
left the channel
22:32
illwieckz
joined the channel
23:47
futarisIRCcloud
joined the channel